top of page
wmstudios-250.jpg

Video productie fases?

Met de focus op relevantie, kwaliteit, efficiëntie, effectiviteit is een slimme workflow, onderverdeeld in fases, essentieel!

 

WM Studio’s werkt met 8 fases

Strategiefase

Onze strategie begint bij het einde. Bij het bereiken van de doelgroepen. Dat doen we door alle mogelijke content te categoriseren in rubrieken en de rubrieken weer onder te verdelen in relevante afleveringen/onderwerpen.

 

Zo sluit de content het beste aan op een 'specifieke’ doelgroep.

Image by Annie Spratt
video_creatie.jpg

Creatiefase

Creatie is king! WM Studio’s bekijkt samen met haar opdrachtgever hoe creatief gezien de te produceren videocontent (programma’s, afleveringen en/of onderwerpen) het beste tot zijn recht komt.

 

Je eigen virtuele 3D studio helpt daar goed bij.
 

Redactiefase

Als geen redactie aanwezig is verzorgd WM Studio’s de redactie. Dat doen we met freelance redacteuren die hun sporen in de betreffende rubriek ruimschoots hebben verdiend.

AI is uiteraard een fijne aanvulling en inspiratie op de redactie!

Alleen werken in een schemerig kantoor
wmstudios-114.jpg

Pre-productiefase

WM Studio’s onderscheidt zich in de markt door de nadruk te leggen op de Pre-Productiefase. Succesvolle producties beginnen bij een goede en gedegen voorbereiding.

Productie

Bij het produceren van video content kennen we 2 categorieën; videoproducties vanuit onze eigen greenscreen studio in Loosdrecht en videoproducties op locatie.

 

Ongeacht waar en wanneer, hoe vaak en hoeveel, kort of lang; wij gaan altijd voor de hoogst mogelijke kwaliteit!

wmstudios-134.jpg
wmstudios-159.jpg

Post productie

Het gros van onze videoproducties wordt semi-live geschakeld, is tot in de puntjes toe voorbereid waardoor de postproductie tot een minimum beperkt blijft.

 

De focus ligt na de opnames op het verbeteren en/of het verfijnen van de productie en dat doen we d.m.v. een laatste video-edit, color grading en audio nabewerking.

Onlinefase

Als de master videoproductie is afgerond, worden de video’s, indien gewenst, voorzien van ondertiteling en opgeleverd in de verschillende formaten.

 

Onze of jullie eigen digital agency voorziet de video van de juiste SEO en SEA elementen waardoor de video ook echt de doelgroep gaat bereiken.

Image by Austin Chan
Image by Carlos Muza

Analytics

Meten is weten. Hoe zonde is het als je mooie dynamische video content produceert en het wordt niet gezien? Ieder social media kanaal heeft zijn eigen algoritme!. `
 
Het effectief online plaatsen van video content is een vak. Daarom werken we graag samen met ons eigen digital agency of met die van jou.

WM studio's (voorheen streamstudio.nl) werkt o.a. voor:

bottom of page